RN Belastingadvies doet voor veel MKB bedrijven en ZZP’ers in de regio Eindhoven/Helmond het samenstellen en opstellen van de jaarrekening. Dit is namelijk onze kernactiviteit.

Jaarrekening ZZP en eenmanszaak 

Een jaarrekening opstellen voor een eenmanszaak/ZZP’er doen we veel. Simpelweg omdat er veel zelfstandigen zijn en steeds meer mensen die stap maken. Zie ook startersadvies en begeleiding.

We verzorgen de complete jaarrekening, zodat u volledig ontzorgd wordt.

Jaarrekening MKB 

Een jaarrekening samenstellen voor een klein of middelgroot bedrijf is ons specialisme. Hier hebben we dan ook al jaren ervaring mee. Onze kennis, kunde en ervaring is dan ook groot wat betreft het maken van een jaarrekening. Ongeacht welke branche.

De jaarrekening bevat een overzicht van de financiële situatie van een bedrijf. Het is dan ook een cruciaal onderdeel van de boekhouding voor iedere ondernemer. Of u nee een eenmanszaak of DGA van een middelgroot bedrijf bent. RN Belastingadviezen kan voor u een enkelvoudige jaarrekening opstellen. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een balans
  • resultatenrekening
  • toelichting

Tevens kunnen wij  ook een zogenaamde geconsolideerde jaarrekening opstellen. Dit is een verzameling van enkelvoudige jaarrekeningen van een holding.

Twee soorten jaarrekeningen

Er zijn twee soorten jaarrekeningen: de fiscale jaarrekening t.b.v. de belastingdienst en de bedrijfseconomische jaarrekening. Hieronder worden ze nader toegelicht.

Fiscale jaarrekening

De fiscale jaarrekening wordt dus t.b.v. de belastingdienst gemaakt. Deze is nodig om zo inzichtelijk te maken hoe hoog de belastbare winst is in een specifiek jaar. Zodoende kan de fiscus bepalen hoeveel belasting ze dient te ontvangen van een onderneming. De fiscus heeft specifieke eisen omtrent deze jaarrekening, waaraan men zich moet houden. In het algemeen is het zo hoe groter het bedrijf, hoe meer eisen.

Bedrijfseconomische jaarrekening

De bedrijfseconomische jaarrekening heeft een ander doel. Deze is bedoeld om de zogenaamde stake holders te informeren over de financiële kerncijfers van een bedrijf in een specifiek jaar. Het verschil met een fiscale jaarrekening is dat deze meer inzicht geeft in vermogenssituatie van een bedrijf.

Contact

Wilt u graag een jaarrekening op laten stellen of laten controleren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We maken graag vrijblijvend een afspraak met u. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0492-430395 en via e-mail op info@belasting.eu.